Iltapäiväkerhon ensimmäinen lukuvuosi lähestyy loppua!
3.6.2021 16:27 Uutiset / Pääsivusto

TPS Juniorijääkiekon iltapäiväkerho on toteutettu yhdessä Turun kaupungin sivistystoimen kanssa.

Ensimmäinen toimintavuosi TPS Juniorijääkiekko ry:n iltapäivätoiminnassa on pian takana. Varsinaista toimintaa on pyöritetty Impivaaran jalkapallohallin tiloissa. Vuosi on ollut kokonaisuudessaan erittäin vauhdikas ja opettavainen: uutena palveluntuottajana Turun kaupungilla, uusi toimija Hepokullan koulussa, uudet ihmiset ja erilainen toimintaympäristö toivat aluksi mukanaan omat haasteensa. Kaikki kuitenkin saatiin toimimaan hyvällä ja ammattitaitoisella yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa. Arki alkoikin nopeasti sujumaan joustavasti niin kulkemisten, läksyjen teon sekä hauskojen leikkien ja pelien muodossa.

Iltapäiväkerhon vuoteen on mahtunut monenlaisia tunteita niin lapsilla kuin aikuisillakin. Impivaaran jalkapallohalli on vuoden mittaan täyttynyt mitä ihmeellisimmästä leikeistä, peleistä sekä muista lasten keksimistä viihdykkeistä, joko kentän puolella tai hallin yläkerrassa. Paikkana Impivaaran jalkapallohalli on tarjonnut ja tulee jatkossakin tarjoamaan toiminnalle hyvät mahdollisuudet liikkua, pelata, leikkiä ja välillä rauhoittua pöydän ääreen läksyjen tai askartelujen pariin. Impivaaran urheilupuisto on mahdollistanut tänä vuonna myös hyvät mahdollisuudet esimerkiksi talviurheilulle pulkkamäen sekä luistelun merkeissä.

Iltapäiväkerhossa, tai kuten puhekielessä usein sanotaan, ”ippessä” päästiin arjen keskellä keskittymään myös erilaisten projektien tekemiseen. Vuoden aikana on lasten kanssa työstetty mm. kiusaamisen vastaista projektia, sulkapallo- ja jalkapalloturnausta iltapäiväkerholaisten kesken sekä viimeisempänä tehtiin TPS:n naisten liigajoukkueelle kannustuslakana. Myöhemmin vastaavanlainen lakana askarreltiin myös HC TPS:n liigajoukkueelle.

Vuoteen omat mielenkiintonsa ja haasteensa ovat tuoneet korona sekä sen mukanaan mukanaan tuomat normaalista poikkeavat toimintatavat ja käytännöt. Pohdittu on esimerkiksi kuinka monta henkilöä saa olla samaan aikaan tekemässä läksyjä samassa tilassa, kuinka järjestää pelit turvallisesti ja etäisyyksiä noudattaen, jottei jouduta myöskään muiden käyttäjien kanssa kontaktiin ja kuinka opetetaan myös lapset käyttämään iltapäivätoiminnan puolella kasvomaskia. Kaikesta on selvitty ja tullaan myös selviämään hyvällä yhteistyöllä sekä rennolla ilmapiirillä, joka on luotu iltapäiväkerhoon yhdessä aikuisten ja lasten kanssa.

Parhaimmat palautteet ja kommentit tulevat suoraan lapsilta:

”Täällä on ollut tosi kivaa, kun saa leikkiä kentällä ystävien kanssa.”

”Kentällä on ollut kaikista kivointa.”

”Aikuiset on mukavia ja ne pelaavat meidän kanssa jalkapalloa.”

”Mä en halua, et ippe loppuu multa, kun menen kolmannelle luokalle.”

Haluamme kiittää iltapäiväkerhon puolesta Turun kaupunkia, Hepokullan koulun henkilökuntaa, perheitä ja ennen kaikkea lapsia sekä kaikkia muita, jotka ovat olleet osana meidän arjessamme pienessäkin roolissa. Tästä on erittäin hyvä lähteä rakentamaan tulevaa syksyä.

Aurinkoista kesää toivottavat,

TPS Juniorijääkiekon ippe-ohjaajat Anni, Elina, Sari & Laura   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat