Koronatiedote: Lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa lähikontaktilla
18.5.2021 18:16 Uutiset / Pääsivusto

Koronarajoituksia kevennetään tästä päivästä alkaen.

Koronatilanne on Varsinais-Suomessa hieman rauhoittunut. Silti ilmaantuvuus on vielä lähellä sataa ja siten alueella ollaan edelleen tiukasti leviämisvaiheessa. Rajoituksia kuitenkin kevennetään tästä päivästä lähtien, mikä on lasten ja nuorten harrastustoiminnan kannalta äärimmäisen hyvä asia.

Lue VSSHP:n uutinen aiheesta:

**********

Lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa lähikontaktilla tästä päivästä lähtien

Ilmaantuvuus on laskussa ja kaikilla mittareilla arvioituna tilanne on alueellamme rauhoittumassa. Vapun juhlinta ei onneksi näytä merkittävästi lisänneen tartuntoja.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina 18.5.2021, että lapset ja nuoret, jotka ovat syntyneet vuonna 2001 tai myöhemmin, voivat harrastaa sisätiloissa myös lähikontakteja sisältäviä lajeja tästä päivästä lähtien. Tavoite on, että lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta päästään aloittamaan ensi viikolla, 25.5., jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena.

Yleisötilaisuuksien maksimiraja nousi viime viikolla kymmeneen henkilöön. Tämä AVI:n päätös on voimassa 31.5. asti. Jotta tästä päästäisiin edelleen ylöspäin tulisi siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä ajatellen kesäkuun alun valmistujaisia ja koulujen päättymisen juhlallisuuksia.

Koronakoordinaatioryhmä päätti jo viime viikolla suositella porrastettua juhlakäytäntöä ylioppilasjuhliin ja muihin valmistujaisjuhliin niin, että vain osa vieraista on paikalla samaan aikaan.

– Päästääksemme kiihtymisvaiheeseen, ilmaantuvuuden täytyy olla välillä 25-50 kahden viikon ajan. Valitettavasti on hyvin epätodennäköistä, että pääsemme niin mataliin lukuihin näin lyhyessä ajassa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Koko uutinen täällä: https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Lapset-ja-nuoret-saavat-harrastaa-sisatiloissa-lahikontaktilla-tasta-paivasta-lahtien.aspx


   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat