Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja perustivat Unelmien peliä -rahaston!
10.9.2020 21:00 Uutiset / Pääsivusto

Varsinais-Suomen 7–14-vuotiaat juniorikiekkoilijat saivat tukirahaston, jonka tavoitteena on auttaa perheitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksissa.

Rahaston perustajien, Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen, juuret ovat Turun seudulla, missä heillä oli nuoruudessaan mahdollisuus monenlaiseen harrastamiseen. Lahjoittajat haluavat nyt tarjota samanlaisia kokemuksia tämän päivän lapsille ja nuorille. Tukirahastossa yhdistyy Ilkalle ja Mikolle kaksi rakasta asiaa: jääkiekko ja tasavertaisten mahdollisuuksien tarjoaminen harrastajille tai harrastuksesta haaveileville.

– Haluamme auttaa perheitä, joissa yksinhuoltajuus, työttömyys, sairastuminen tai muut taloudelliset syyt ovat esteenä jääkiekon harrastamiselle. Keskusteluissa Jääkiekkoliiton kanssa kävi ilmi, että suora kausimaksuihin kohdistettu tuki on tehokkain keino varmistaa jääkiekkoharrastuksen aloittaminen tai jatkuminen, Ilkka Paananen kertoo.

Innoittajana Paanaselle ja Kodisojalle on ollut Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen, jonka rahasto on tukenut jääkiekkojunioreita jo vuodesta 2016.

– Tutkimuksista tiedetään, miten tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnille ovat mielekkäät harrastukset, kaverit ja turvalliset aikuiset. Jääkiekko tarjoaa kaikkea tätä, ja siksi kaikki tuki tasavertaisen harrastamisen mahdollistamiseksi on tärkeää, pohtii Mikko Kodisoja.

– Halusimme kertalahjoituksen sijaan tehdä Unelmien pelistä rahaston, joka mahdollistaa sekä perheille että seuroille pitkän tähtäimen suunnittelun. Olisi sääli, jos unelmien harrastuksen aloittaminen jäisi kiinni kustannuksista. Rahasto on monivuotinen, ja tukea voi saada useampana vuonna. Toivomme, että saamme mukaan myös muita tukijoita jatkossa, jatkaa Paananen.

Tukia voi hakea huomisesta alkaen

Unelmien peliä -rahaston ensimmäinen tukihaku alkaa huomenna perjantaina, ja jaettavana on 200 000 euroa. Syksyllä tukea voivat hakea ikäluokkien U9–U14-pelaajat. Tukisummat on porrastettu ikäluokittain kausimaksujen tapaan: U9–U10-ikäluokkien tuki on 500 euroa, U11–U12-ikäluokkien 700 euroa ja U13–U14-ikäluokkien 900 euroa pelaajaa kohden. Pelaajan pelillinen menestys ei vaikuta tuen saamiseen.

Tukien hakemisen organisoi Suomen Jääkiekkoliitto.

Tukea haetaan 30.9.2020 klo. 16.00 mennessä. Hakemukset lähetetään omalle seuralle ja seuran edustaja täyttää hakemukset perheiltä saatujen tietojen pohjalta. Suomen Jääkiekkoliitto käsittelee hakemukset lokakuun puoliväliin mennessä. Tuet maksetaan lokakuun loppuun mennessä seuran ilmoittamalle tilille, josta tukisumma kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.
Hakulomake löytyy täältä: Kysymykset_perheille_Unelmien peliä rahasto.docx
Avustushakemukset voi lähettää seuran toiminnanjohtaja Kalle Lahdelle (kalle.lahti@tps.fi) ja/tai toimistopäällikkö Katri Hoffmannille (katri.hoffmann@tps.fi).

   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat