Harjoittelun aloittaminen 1.6. alkaen!
31.5.2020 21:14 Uutiset / Pääsivusto

Tuoreimmat ohjeet joukkueille käytännön harjoittelun toteuttamiseksi.

Huomisesta alkaen on annettu lupa aloittaa harjoittelu. Aiemmin tällä viikolla on ohjeistettu valmennusta toimimaan seuraavin ohjein 1.6. alkaen.

Seuran urheilujohtaja Rauli Uraman johdolla pidetyssä palaverissa päädyttiin seuraavaan toimintamalliin, sillä koko ryhmän karateeniin joutumisen riski on vielä liian suuri koronaan sairastumisen tai siviilissä tapahtuvan lähikontaktin kautta. Pyrkimyksenä on kuitenkin päästä mahdollisimman nopeasti peli- sekä ryhmäharjoitteisiin kiinni. Muista lajeista mm. jalkapallo sekä pesäpallo näyttävät nyt suuntaa, kuinka esim. karanteeni tartuntatapauksissa määrittyy. Tämän jälkeen tehdään tarvittavia uusia päätöksiä harjoittelusta.

Sovittu rakenne ja toimintamalli:

  • Harjoittelu jatkuu pienryhmissä yksilöharjoitteluna (paikkaharjoittelu/turvavälietäisyydet, loikka/juoksu harjoittelussa) tai omatoimisina harjoituksina etävalmennuksessa. Ketään ei saa pakottaa harjoituksiin (huom! esim. riskiryhmätapaukset).
  • Harjoittelun ohjelmointi rungon osalta pyritään pitämään samana ko. ikäluokissa sen mukaan, miten valmentajia ja ominaisuusvalmentajia riittää ryhmiin vetäjiksi. Esim. Nuorten SM Liigan ohjelma ja A akatemian ohjelman perusrunko on sama, B SM ohjelma toimii runkona B akatemialle ja U17:lle sekä C SM ohjelma toimii runkona C akatemialle.
  • Päävalmentajilla vastuu kokonaisuudesta ja harjoittelun laadusta, he rytmittävät tukivalmennuksen Risto Rosendahlin kanssa
  • Jos ohjelmoitu harjoitus ja sen yksityiskohdat ovat uusia ja valmennus tarvitsee ohjeistusta, niin avun saa Rosendahlilta. Hyvä tapa on käydä vaikka katsomassa Liigan tai A:n saman sisältöinen harjoitus, samalla tehdä muistiinpanot sekä testata liikkeet ja kysyä yksityiskohdat. Ominaisuusvalmentajan ollessa paikalla omassa harjoituksessa pystyy sitten tarkentamaan kysymyksiä. Tavoite on, että jo kesän jälkeen päävalmentajat hallitsevat TPS:n ominaisuusharjoitteet (liikkeet ja yksityiskohdat) sekä pystyvät pitämään riittävän vaatimustason jo itsenäisesti harjoituksissa. Ominaisuusvalmentaja pystyy silloin ottamaan nyansseihin kiinni ja auttamaan niitä yksilöitä, joilla on erityistarpeita. Näin varmistetaan laatu ja määrätietoisen harjoittelun onnistuminen
  • Vältetään toistaiseksi pelaamista, pelin yksityiskohtia voi käydä tarvittaessa vaikka "webinaarina" läpi tai pitää lyhyitä palavereita huomioiden THL/SJL/TPS -ohjeistukset
  • Kaikessa toiminnassa tulee huomioida hyvä hygienia sekä ohjeistettu toiminta liittyen epidemian hallintaan. Harjoituksissa tulee huomioida riittävät suojaetäisyydet ja nyrkkisääntönä voidaan pitää aina kahta (2) metriä, mikä on reilu jääkiekkomailan mitta. Pelaajien tulee saapua harjoituksiin aina puhtaissa vaatteissa ja varusteissa sekä kädet saippualla pestyinä. Kasvojen koskettelua tulee välttää ja hiki pyyhitään omaan pyyhkeeseen. Jokaisella pelaajalla tulee myös olla käytössään oma henkilökohtainen juomapullo. Pyrkimys, että pelaajat käyttäisivät ensisijaisesti vain omia harjoitusvälineitään. Jos käytössä ovat yhteiset harjoitusvälineet, ei välineitä kuitenkaan tule kierrättää harjoitusten aikana. Välineet puhdistetaan aina ennen seuraavaa käyttäjää. Peseytymisen ja suihkussa käynnin tulee tapahtua vasta harjoitusten jälkeen kotona. Kun harjoitus päättyy, kaikki siirtyvät pois paikalta turhia viivyttelemättä.
  • Harjoitteluun voi käyttää myös Artukaisiin valmistuvaa harjoituskeskusta 8.6. lähtien, mikäli kaikki valmistuu sovitusti aikataulussa. Risto Rosendahl jakaa harjoitusvuorot ja kertoo säännöt. Käytössä on mm. ulkona hiekkatekonurmi, salibandykaukalo, kaksi käsi/ jalkapallo -kenttää (pienpelit), mahdollisesti koripallokenttä sekä sisällä 8 nostopaikkaa (levypainot/nostorakit vielä jälkitoimituksessa), käsipainot, Mondo alusta juoksusuora, 15 spinnigpyörää, salibandykaukalo (pienpelit). Infoa keskuksen valmistumisesta tulee heti, kun tilan valmistumispäivämäärä on tarkkaan tiedossa.

Tukivalmennus, infot, yhteystiedot:


   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat