Työ ja ammattitutkinto jääkiekon ehdoilla!
8.3.2019 18:02 Uutiset / Pääsivusto

TPS:n juniorijääkiekkoilijalle avautuu uudenlainen opiskelumahdollisuus!

TPS Juniorijääkiekko ry, Digikumppani Ludia, Turun Ammatti-instituutti sekä Turun Oppisopimustoimisto ovat yhdessä rakentaneet uudenlaisen opiskelumallin, jonka avulla on mahdollista yhdistää opinnot ja työ sekä jääkiekko. Tämän myötä nuorelle avautuukin nyt ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella itselleen kahdessa vuodessa merkonomin tutkinto siten, että hän pystyy panostamaan myös jääkiekkoon. Opiskelu suoritetaan oppisopimuskoulutuksena ja tutkintoa suorittamaan voi vapaasti hakea jokainen TPS Juniorijääkiekko ry:n jäsen.

Oppisopimus on joustava ja käytännönläheinen koulutusmuoto, jossa opiskelija ja työnantaja solmivat työ- sekä koulutussuhteen. Oppisopimukseen sisältyvä työ on pääasiassa myyntityötä yrityksille. Työssään opiskelija kauppaa markkinoinnin eri ratkaisuja yritysten tämän päivän näkyvyyden parantamiseen. Työpaikka sijaitsee Ludian toimistolla Turussa ja opiskelija saa työhönsä täyden koulutuksen. Oppisopimuksessa noudatetaan alan työehtosopimusta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa sekä siihen liittyvät sivukulut ja vakuutukset työssäoloajalta.

"Kaikista junioreista ei tule ammattipelaajia, joten on todella tärkeää, että nuori saa tämän kautta hyvää työkokemusta sekä työnohjausta, palkkaa sekä ennen kaikkea tutkinnon mahdollisia jatko-opiskeluja varten", hymyilee Ludian toimitusjohtaja Mika Saari.

”Tavoitteellisen urheilun sekä opiskelun yhdistäminen saattaa olla nuorelle todella haasteellinen asia toteuttaa siten, ettei vaikkapa koulu kärsisi liikaa. Nyt tämän koulutuspaketin avulla meillä on tarjolla selkeä vaihtoehtomalli perinteisten lukion sekä kauppiksen rinnalle. Tässä opiskelumallissa päivät rakennetaan nuoren opiskelijan kanssa siten, että työ sekä opiskelu joustavat riittävästi ja hänellä on mahdollisuus harjoitella aina aamuisin sekä iltaisin”, TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Kalle Lahti jatkaa.

Opiskelijaa ohjaa Ludialla työpaikkakouluttaja, joka toimii myös hänen esimiehenään. Oppisopimustoimisto vastaa oppisopimuksen sopimusjärjestelyistä ja opetussuunnitelman luomisesta yhdessä Turun ammatti-instituutin sekä Ludian kanssa. Käytännön osaamista tukevat tietopuolen opinnot opiskelija suorittaa Turun ammatti-instituutissa.

”Olemme tässä tärkeällä asialla auttamassa nuoria ja meillä on mukana asiantunteva taustajoukko. Meitä taustatekijöitä ohjaavat hyvin samanlaiset arvot, joita ovat välittäminen, vastuullisuus ja turvallisuus. Ensinnäkin nuori tulee saamaan työpaikallaan täyden tuen, kannustuksen sekä päivittäisen ohjauksen. Toiseksi, mikäli oppisopimus vaikka päättyisikin, saa nuori jatkaa opintojaan päiväopinnossa. Jos sitten nuoren opiskelijan kiekkoura puolestaan loppuisi yllättäen, niin siitä huolimatta hänellä säilyy työ- sekä opiskelupaikka ”, Mika Saari kertoo.

Kiinnostuitko tutkinnosta?

Lisätietoja koulutuksesta saat seuraavilta henkilöiltä:

Turun Oppisopimustoimisto: Anniina Lehtinen, koulutustarkastaja, puh. 050 468 2148 ja s-posti: anniina.lehtinen@turku.fi

Turun Ammatti-instituutti: Juha Haijanen, lehtori, puh. 044 907 3971 ja s-posti: juha.haijanen@turku.fi

Digikumppani Ludia: Mika Saari, toimitusjohtaja, puh. 040 506 1076 ja s-posti: mika.saari@ludia.fi

TPS Juniorijääkiekko ry, Kalle Lahti, toiminnanjohtaja, puh. 040 762 3501 ja s-posti: kalle.lahti@tps.fi


   
Lisää uutisia
TPS Juniorijääkiekko ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat